„Dan javnih službi“, „Moja bašta“, „Nedelja mobilnosti“ i „Kros RTS-a“

Učenici naše škole su u petak,  20. septembra 2013. godine, na gradskom trgu posetili nekoliko manifestacija koje su održane tog dana.

Centar kreativnih ideja „Creativia“ organizovao je „Dan javnih službi“. Deca su se upoznala sa radom javnih službi. Javne službe koje rade na području kikindske opštine predstavile su svoju opremu, vozila. Ova manifestacija postiže zapažene rezultate i svake godine izaziva sve veće interesovanje. Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova PU „Kikinda“, saobraćajne i granične policije, vatrogasnog bataljona, hitne pomoći i kompanije "ASA" predstavili radnu opremu i objašnjavali osnovne principe svoga delovanja.

Šetnjom u koju je učenike poveo nastavnik istorije, Marko Milošev, obeležena je „Nedelja mobilnosti“ kojom je promovisan život u gradskoj sredini bez upotrebe automobila.

Manifestacija „Moja bašta“ privukla je veliku pažnju naših učenika i učitelja. Na šarenim tezgama prepunim voća, povrća i cveća, mesto su našli i zanimljivi učenički radovi.

U školi je, istog dana, obeležena atletska priredba „Kros RTS-a“, koja se sprovodi u 146 gradova, na malo drugačiji način. Umesto krosa, učenici su sa nastavnicom fizičkog vaspitanja Jelenom Krvopić, uradili vežbe  koje su prilagođene uslovima u našem školskom dvorištu.

Fotografije možete pogledati OVDE.

vezbe     cvece

kola     kuce

Legetøj og BørnetøjTurtle